Náhledový obrázek článku 5 ideálních vín na jaro

5 ideálních vín na jaro

Jaro pomalu klepe na dveře a s ním přicházejí i vína, která by rozhodně neměla chybět ve vaší skleničce.

Ideální volbou jsou vína bílá či růžová, a my pro vás máme pět tipů na ta naše:

 

Chardonnay Corteccia

Chardonnay Corteccia je slámově žluté víno vyrobené z odrůdy Chardonnay. Vyznačuje se dřevitou vůní s nuancemi zralého ovoce a medu. Chuť je jemná, intenzivní a svěží s lehkým mandlovým dozvukem. Skvěle doplňuje pečené ryby a bílé maso.

 Chardonnay Corteccia

 

 

Invernaia Bianco

Invernaia Bianco je směsí hroznů Spergola a Sauvignon Blanc. Vůně přináší tóny broskve, jablka a zeleného pepře, který je charakteristický pro Sauvignon Blanc. Chuť je svěží a minerální, ideální k drůbeži, těstovinám s mořskými plody a zeleninovým pokrmům.

 Invernaia Bianco

 

 

Lugana DOC

Lugana DOC se vyrábí z hroznů odrůdy Trebbiano di Lugana. Fermentace probíhá tradičně pod kontrolovanou teplotou a dozrává 3 měsíce v lahvi. Vůně nese tóny citrusů. Chuť je suchá a vyvážená. Skvěle se hodí k lehkým rybím pokrmům.

Lugana DOC

 

 

Vermentino DOC

Vermentino DOC se vyrábí z hroznů stejnojmenné odrůdy Vermentino. Pyšní se zkratkou DOC, jež značí víno s chráněným zeměpisným označením. Vůně nese tóny květin, chuť je intenzivní a ovocná. Doporučujeme k polévkám, rybám, bílému masu a těstovinám.

 Vermentino DOC

 

 

Hikkih Prosecco Rosé DOC, Brut

Hikkih Prosecco Rosé DOC, Brut je směsí hroznů Glera a Pinot Noir. Vůně je intenzivní s tóny zeleného jablka, hrušky a čerstvých červených bobulí. Chuť je harmonická a elegantní. Prosecco se skvěle hodí k předkrmům, mořským plodům a rybám.

Hikkih prosecco rosé DOC, brut 

 

 

Probuďte v sobě jaro a dejte na naše osvědčené klasiky. Pokud ale vaše chuťové buňky přeci jen touží po něčem trochu jiném, mrkněte na naše další vína a vyberte si to pravé.

Zpět na blog