Náhledový obrázek článku 5 tipů na vánoční dárky pro milovníky vína

5 tipů na vánoční dárky pro milovníky vína

Vánoce se kvapem blíží a vy stále nevíte, čím obdarovat své blízké či kolegy a zaměstnance? Nevěšte hlavu. Přinášíme vám pět tipů na dárky pro milovníky vína, které zaručeně udělají radost.

 

Bílá vína s bublinkami i bez

 

Bílá vína jsou osvěžující a lehká, často známá svou jemnou kyselinkou a širokou škálou chutí. Jsou tak ideální volbou pro každou příležitost, a jen těžko se stane, že byste s nimi při obdarování šlápli vedle.

Za nás doporučujeme:

Pradio Priara Pinot Grigio DOC

 

Pradio Priara Pinot Grigio DOC je klasika, která vždy potěší. Vyrábí se z hroznů odrůdy Pinot Grigio a nese tóny zralého ovoce, jako jsou jablka, hrušky a banány.
Chuť je příjemná, svěží s dlouhým závěrem.

Víno se pyšní označením DOC, v překladu Ochranné označení původu.

Pro vína to znamená, že podléhají přísným pravidlům a standardům, které zajistí jejich vynikající kvalitu a autentičnost.

 

Hikkih Prosecco DOC, Extra Dry

 

Šumivou variantou je Hikkih Prosecco DOC, Extra Dry, které je jako stvořené pro slavnostní chvíle. Víno je vyrobeno z hroznů odrůdy Glera. Vůně je intenzivní, s tóny jablka a hrušky. Chuť je jemná a perzistentní. 

Víno je rovněž označeno zkratkou DOC.

 

Červená vína tichá i šumivá

Červená vína jsou plná, bohatá a přinášejí širokou škálu chutí, od třešní až po kořeněné a dřevité tóny. Tato vína jsou výborným společníkem k zimním večerům u krbu.

Náš výběr:

Al Carmine DOCG

 

Al Carmine DOCG se vyrábí z hroznů odrůdy Nebbiolo. Vůně je ovocná s nádechem malin a fialek. Chuť je měkká, sametová s dlouhou persistencí.

Víno se pyšní ještě vyšší úrovní ochrany, tedy DOCG. Tato značka označuje vína z nejprestižnějších regionů, která splňují ještě přísnější normy a procházejí náročnými testy.

 

Pra di Bosso Storico

 

Pra di Bosso Storico je svým vzhledem i chutí ideální pro vánoční svátky. Vyrábí se z hroznů odrůdy Lambrusco a pro zachování živých vůní se víno ponechává 15
dnů v nádržích z nerezové oceli. Vůně nese tóny květin, jako jsou divoké fialky, ale také tóny malin, ostružin a třešní. Chuť je svěží s příjemnou strukturou, suchá a ovocná s přetrvávajícím závěrem. 

 

Něco opravdu speciálního

 

Luvini Box

 

Pokud chcete darovat pod stromeček něco opravdu výjimečného, už nemusíte hledat dál.

Představujeme vám Luvini Box – dárkové balení, které je spojením italské kvality a české tradice.

Co v něm naleznete?

Giavi Prosecco DOCG, Brut:

Prosecco pochází z vinařství Giavi, ležícího v kraji Conegliano Valdobbiadene, kde se rodí skvostná vína. Jeho příjemná chuť s minerálními a květinovými tóny vytváří harmonii s vyváženým obsahem alkoholu 11,5 %. Luvini Box obsahuje láhev o objemu 0,75 litru.

Sklenice od Lukáše Houdka:

Lukáš Houdek, nadaný český designer ze sklářské obce Nový Bor, propojil svoji lásku k vínu s uměleckým sklonem. Sklenice, takzvané flétny, zvýrazňují aroma a déle uchovávají vůni i perlivost. Technická dokonalost těchto sklenic je výsledkem práce zručných sklářů.

 

 

 

 

Nenašli jste stále to pravé ořechové?

Mrkněte na naše další produkty a vychutnejte si Vánoce plnými doušky.

Šťastné a veselé.

 

 

Zdroj obrázku: Andres Siimon z Unsplash

Zpět na blog