Řekněte "ano" bublinkám aneb šumivá vína na svatbu

Řekněte "ano" bublinkám aneb šumivá vína na svatbu

Blíží se váš velký den a vybíráte, jaké víno servírovat na svatební hostinu či na přípitek? Nebo jste pozváni na svatbu a nevíte, čím obdarovat novomanžele? Nebojte se, jsme tu, abychom vám pomohli v rozhodování.

 

Šumivá vína jsou sázka na jistotu, s těmi nikdy neuděláte krok vedle. Pokud svatbu plánujete v teplých měsících, budou pro vás bublinky to pravé ořechové. Jsou lehké a skvěle osvěží v parných dnech.

  

Šumivá vína z vinařství Sentio Wines

  

Prosecco Superiore DOCG 

Prosecco Superiore DOCG se vyrábí z hroznů odrůdy Glera. Jeho vůně je bohatá na tóny zeleného jablka, švestek, hrušek, meruněk a květinových nuancí jako je jasmín či akát. Chuť tohoto prosecca je měkká a ovocná. Vyniká ve spojení s rybami, mořskými plody a krémovými sýry. Vychutnat si ho můžete také jako aperitivo.

 




Sentio Wines Cuvée Rosé, Extra Dry

Sentio Wines Cuvée Rosé, Extra Dry vyrobené z odrůdy Raboso, se vyznačuje intenzivním a složitým aroma s tóny květin, červeného a zralého exotického ovoce. Jeho chuť je svěží, příjemná a vyvážená. Je  ideální pro doplnění smažených předkrmů, salátů, mořských plodů a ryb. Skvěle se hodí i jako aperitivo.

 




Šumivá vína z vinařství Maia

 

Maia Prosecco DOC 

Maia Prosecco DOC je vyrobeno z hroznů Glera. Jeho aroma je intenzivní, s tóny květin a jablek. Chuť je osvěžující s jemnými bublinkami. Toto prosecco skvěle ladí s mořskými plody a dezerty, jako jsou například ovocné saláty, lehké dorty nebo citronové sorbety.




Benacus

Benacus je směsí hroznů Chardonnay a Garganega. Jeho vůně je intenzivní s prvky květin a ovoce. Chuť je svěží, výrazná s krémovým závěrem. Benacus vyniká ve spojení s předkrmy a rybími pokrmy. Toto šumivé víno je také skvělé jako aperitivo.

 




Šumivá vína z vinařství Giavi

 

Giavi Prosecco DOCG, Brut

Giavi Prosecco DOCG, Brut je vytvořeno z hroznů odrůdy Glera. Jeho vůně nese tóny zeleného jablka, hrušky a květin. Chuť je elegantní, krémová, s příjemnou kyselinkou. Giavi Prosecco DOCG, Brut, se vynikajícím způsobem hodí k předkrmům, zeleninovým pokrmům, uzenému masu, mořským plodům a také jako aperitivo.

 




Giavi Selezione Spumante, Brut 

Giavi Selezione Spumante, Brut je směsí hroznů Glera a Garganega. Jeho aroma je ovocné, s výraznými tóny jablek a bílých květů. Chuť je příjemná a osvěžující. Giavi Selezione Spumante, Brut, vyniká ve spojení s lehkými jídly, rybami a těstovinami. Je také skvělým základem pro koktejly.

 




Šumivá vína z vinařství Tenuta Baron

 

Jungle Wine Special Edition, Brut

Jungle Wine Special Edition, Brut vyrobené z hroznů odrůdy Glera je osvěžující, s jasnými tóny bílých květů a intenzitou zeleného jablka. Chuť je ovocná a jemně květinová. Jungle Wine Special Edition, Brut, vyniká ve spojení s rybami, mořskými plody, těstovinami a sýry. Toto šumivé víno je také skvělou volbou pro aperitivo.

 




Black Edition Spumante, Brut

Black Edition Spumante, Brut je vyrobeno z odrůdy Glera metodou Charmat, která zahrnuje druhotné kvašení v nerezových tancích. Jeho vůně je kyselá a intenzivní, chuť je osvěžující, s výraznými tóny bílých květů a ovoce. Díky své jemnosti se Black Edition Spumante, Brut, vynikajícím způsobem hodí jako aperitivo a skvěle doplňuje rybí pokrmy.

 

 



Přemýšlíte, čím udělat váš dárek pro novomanžele o něco osobnější? Ozdobte lahev třeba naší visačkou právě pro nově sezdané.

 

Protože ve dvou se to lépe táhne... i upíjí ze společné láhve vína.

Zpět na blog