Nera - Caven

Odměna za lásku k přírodě

VICE JAK 70 LET TRADICE

Vinařská činnost rodiny Nera začala v roce 1940 panem Guido Nera. Velká změna nastala koncem padesátých let, kdy syn Pietro Nera sjednotil hektary sousedních vinic a později tak vzniklo druhé rodinné vinařstvi Azienda Agricola CAVEN, které nyní vlastní synové Pietra bratři Stefan a Simone Nera.

Casa Vinicola Pietro Nera je jedno z nejvýznamnějších a nejprestižnějších vinařství v oblasti Valtellina a může se chlubit dlouholetou tradici ve vylepšování území, kultivování vinic, produkcí vysoce kvalitních a jedinečných vín, která byla oceněna na národních a mezinárodních soutěžích.

Sklizené hrozny jsou vinifikovány podle dlouholetých zkušeností rodiny Nera ve sklepě Chiuro (provincie Sondrio). Celková produkce vína čini 40 000 litrů, z čehož asi 10 000 litrů zraje v dubových sudech, barikách a nádobách. Všechny vinařské procesy jsou pečlivé prováděny s metodickou důkladností, která plně respektuje vinařské tradice. Musíme zdůraznit, že vinařství Nera dodržuje přísné zemědělské a potravinové normy určené pro Lombardii. Základni filosofií těchto standardů je odměňovat zemědělce, kteří se chovaji čestně k životnímu prostředí. Vinaři jsou tak motivováni k použivání netoxických připravků na ochranu rostlin během vegetativního cyklu.

Diky vášni, hrdosti, poctivé a tvrdé práci a profesionálnímu přístupu se k vám domů dostanou vína výjimečné kvality. Mnohé úspěchy, které byly postupem času získávány, přimněly vinařství Nera pohledět na budoucnost s optimismem. Další chloubou vinařství je nový areál, jehož cílem je šířit kulturu vína, pořádat vzdělávací kurzy a firemní akce. Láká však také milovníky místních delikates např. Bresaola di Valtellina, pizzoccheri a spoustou dalších produktů vyrobených v této nádherné časti Itálie. Pokud se sem vydáte, nezapomeňte ochutnat místní specialitu Pizzoccheri, ktere oceníte po náročném lyžařském dnu.