Nera - Caven
La Priora D.O.C.G.
To, co vyniká dokonalostí a důstojností, si zaslouží být první a to je jistě La Priora®. Jemné víno, které je vyrobeno z pečlivě vybraných hroznů Nebbiolo, místně nazývané Chiavennasca. Delikátní víno, které se původem rodí v jedné ze čtyř ušlechtilých podzón Valtellina Superiore D.O.C.G. - la Sassella. Zde jsou vinice postaveny terasovitě na vzácné půdě. Tato zóna vyžaduje houževnatost, sílu a zručnost zemědělců, kteří pečují o vinnou révu na těžkém skalnatém podloží.
Ustanovením výrobní specifikace Valtellina Superiore D.O.C.G. Riserva musí před uvedením na trh La Priora zrát nejméně 36 měsíců, z čehož nejméně 12 v dubových sudech.
Na straně Rhaetian Alp od východu na západ s jižními expozicemi v oblasti produkce Valtellina Superiore Sassella v nadmořské výšce mezi 300 a 400 m. s.l.m. v obcích Sondrio a Castione Andevenno je franko-písčitá půda, propustná pro vodu, středně hluboká.
Fermentace probíhá ponořováním rmutového klobouku po dobu 12 dnů pod kontrolovanou teplotou. Po důležitém prvním stáčení se víno nechá zrát v malých sudech z Francie po dobu nejméně 18 měsíců a poté ve velkých dubových sudech. Před uvedením na trh musí víno zrát 8 měsíců v lahvi.
- VZHLED: rubínově červená, která se stárnutím proměňuje na granátovou
- CHUŤ: jemné a trvalé aroma s nádechem fialek
- AROMA: jemná, elegantní, dlouhá perzistence
- POTENCIÁL VÍNA: více jak 10 let
- SNOUBENÍ POKRMŮ: červené maso, zralé sýry, pečeně, vařené maso
- ALKOHOL: 13% vol

Jsme výhradní dovozce, jinde tato vína nenajdete
Osobně vybraní vinaři, kteří mají příběh
Každému věnujeme maximum péče