Nera - Caven

La Priora D.O.C.G.

Region Lombardie
Typ Červená vína
Odrůda Nebbiolo
Druh Suché
Zrání Po důležitém prvním stáčení se víno nechá zrát v malých sudech z Francie po dobu nejméně 18 měsíců a poté ve velkých dubových sudech. Před uvedením na trh musí víno zrát 8 měsíců v lahvi.
Teplota servír. 18°
Rok 2013
Objem 0,75 l
×

652 Kč / ks

Skladem

To, co vyniká dokonalostí a důstojností, si zaslouží být první a to je jistě La Priora®. Jemné víno, které je vyrobeno z pečlivě vybraných hroznů Nebbiolo, místně nazývané Chiavennasca. Delikátní víno, které se původem rodí v jedné ze čtyř ušlechtilých podzón Valtellina Superiore D.O.C.G. - la Sassella. Zde jsou vinice postaveny terasovitě na vzácné půdě. Tato zóna vyžaduje houževnatost, sílu a zručnost zemědělců, kteří pečují o vinnou révu na těžkém skalnatém podloží.

Ustanovením výrobní specifikace Valtellina Superiore D.O.C.G. Riserva musí před uvedením na trh La Priora zrát nejméně 36 měsíců, z čehož nejméně 12 v dubových sudech.

Na straně Rhaetian Alp od východu na západ s jižními expozicemi v oblasti produkce Valtellina Superiore Sassella v nadmořské výšce mezi 300 a 400 m. s.l.m. v obcích Sondrio a Castione Andevenno je franko-písčitá půda, propustná pro vodu, středně hluboká.

Fermentace probíhá ponořováním rmutového klobouku po dobu 12 dnů pod kontrolovanou teplotou. Po důležitém prvním stáčení se víno nechá zrát v malých sudech z Francie po dobu nejméně 18 měsíců a poté ve velkých dubových sudech. Před uvedením na trh musí víno zrát 8 měsíců v lahvi.

  • VZHLED: rubínově červená, která se stárnutím proměňuje na granátovou
  • CHUŤ: jemné a trvalé aroma s nádechem fialek
  • AROMA: jemná, elegantní, dlouhá perzistence
  • POTENCIÁL VÍNA: více jak 10 let
  • SNOUBENÍ POKRMŮ: červené maso, zralé sýry, pečeně, vařené maso
  • ALKOHOL: 13% vol

Jsme výhradní dovozce, jinde tato vína nenajdete

Osobně vybraní vinaři, kteří mají příběh

Každému věnujeme maximum péče