Nera - Caven
Tirso D.O.C.G.
Vyrobeno z hroznů Nebbiolo, místně zvaného Chiavennasca, a z původních historických hroznů Pignola a Rossola. Tirso byla rituální hůl, která patřila řeckému bohu Dionysovi. Byla zdobena listy vinné révy a hrozny a věřící jí mávali, aby tak vytvářeli hřejivou atmosféru.
Podle zákona Valtellina Superiore D.O.C.G. před uvedením na trh musí víno zrát alespoň 24 měsíců, z toho alespoň 12 měsíců v dubových sudech. V oblasti Valtellina Superiore Grumello v nadmořské výšce mezi 350-450 m.n.m. v obcích Sondrio a Montagna ve Valtellině je písčitá, dobře propustná, středně hluboká půda. Fermentace probíhá ponořováním rmutového klobouku do moštu po dobu zhruba 10 dnů pod kontrolovanou teplotou. Pak víno odpočívá 12 měsíců v dubových sudech, dále v nerezových nádržích.
-
VZHLED: jasná rubínová
-
CHUŤ: dlouhá persistence
-
POTENCIÁL VÍNA: zrání 6-7 let
-
AROMA: silná příjemná vůně jahod a fialek
-
SNOUBENÍ POKRMŮ: těstoviny, risotto, ryby, bílé a červené maso, sýry
-
ALKOHOL: 13 % vol.

Jsme výhradní dovozce, jinde tato vína nenajdete
Osobně vybraní vinaři, kteří mají příběh
Každému věnujeme maximum péče