Náhledový obrázek článku Letní grilování – 5 tipů na vína

Letní grilování – 5 tipů na vína

Konečně, sezóna grilovaček je tady!

Teplé dny i večery, posezení s přáteli, dobré jídlo, co víc si přát. Přesně na tohle jsme se všichni celou zimu těšili. A co k takovým chvílím neodmyslitelně patří? Samozřejmě sklenička dobrého vína!

Pokud hledáte vhodné víno ke grilování, jste tu správně. Pojďme si představit náš výběr, který skvěle doladí vaše pokrmy.

Tak nažhavte gril a jdeme na to!

 

Forlino IGT

Forlino IGT je víno vytvořené z kombinace tří odrůd: Sangiovese, Merlot a Syrah. Jeho vůně přináší aroma dozrálého bobulovitého ovoce s jemným nádechem kořenění. Jeho chuť je plná a intenzivní, s dlouhým závěrem na patře. Forlino IGT je skvělým doplňkem ke grilovanému masu, drůbeži, zvěřině, grilované zelenině a sýrům.

 

Forlino IGT

 




Ginesia Montepulciano BIO

Ginesia Montepulciano BIO pochází z ekologicky pěstovaných hroznů odrůdy Montepulciano. Jeho vůně je intenzivní s lehkým kořeněným nádechem a tóny třešní a květin. Chuť je plná a harmonická, s vyváženým mandlovým dozvukem. Toto víno se skvěle hodí ke grilovanému nebo pečenému masu a také k pokrmům doprovázeným strukturovanými omáčkami.

 

Ginesia Montepulciano BIO

 




Pra di Bosso Storico

Pra di Bosso Storico je červené šumivé víno, vyrobené z hroznů odrůdy Lambrusco. Jeho vůně je charakterizována tóny květin, jako jsou divoké fialky, doplněné o aroma malin, ostružin a třešní. Chuť je svěží, s příjemnou strukturou, suchá a ovocná, s dlouhým a přetrvávajícím závěrem. Pra di Bosso Storico se skvěle doplňuje s uzeným a grilovaným masem.

V rámci letní akce je nyní možné si toto víno pořídit za 150 Kč!

 

Pra di Bosso Storico

 




Chardonnay Corteccia

Chardonnay Corteccia je vyrobené z hroznů stejnojmenné odrůdy Chardonnay. Jeho vůně je dřevitá, s nuancemi zralého ovoce a medu. Chuť je jemná, avšak zároveň intenzivní, s osvěžujícím mandlovým dozvukem. Skvěle se hodí k pečeným rybám a bílému masu.

 

Chardonnay Corteccia

 




Invernaia Bianco

Invernaia Bianco je vytvořené z kombinace hroznů odrůd Spergola a Sauvignon Blanc. Jeho vůně přináší tóny broskve, jablka a charakteristického zeleného pepře, který je typický pro odrůdu Sauvignon Blanc. Chuť je svěží a minerální. Invernaia Bianco skvěle doplňuje pokrmy z drůbeže, těstoviny s mořskými plody a zeleninové pokrmy.

 

Invernaia Bianco

 


Myslíme i na vaše zásoby! Proto si toto víno můžete pořídit v akci 4+2 a doplnit tak svůj pitný režim. :)

 

Zpět na blog